Mental helse - Si det med ordwww.sidetmedord.no

Presentasjon av SI DET MED ORD

separator

15 november 2006 åpnet Mental Helse Hjelpetelefonen sin nye nettjeneste Si det med ord. Pågangen har vært stor siden oppstart, og nettstedet har per 1. mars mottatt over 1000 meldinger fra brukere av meldingstjenesten. Mange forteller om hvor godt det er å kunne dele det de tenker eller føler med noen, og få svar tilbake.

Rask respons

"Jeg føler meg lettere og bedre til sinns. Det er også første gang mine indre tanker er delt med noen andre enn meg selv, kan si at en liten barriere er brutt." (Sitat innskriver)

Sidetmedord.no retter seg mot alle aldersgrupper. De vektlegger at de er medmennesker og ikke fagpersoner. Sidetmedord.no er nøytrale med hensyn til livssyn. "Vi som jobber ved Si det med ord er ansatte vakter, og har erfaring fra å besvare henvendelser på Hjelpetelefonen," skriver Arne Christian Johnsen i Mental Helse Hjelpetelefonen i en henvendelse til Legevakten.no. Nettsiden har hatt ca. 8000 unike besøk siden oppstart 15. november. Målsettingen er å svare innen 48 timer. Tjesten er gratis.

En tjeneste mange har ventet lenge på

Tilbakemeldinger fra innskrivere er at de har ventet på at denne tjenesten skal komme, siden det ikke finnes tilsvarende tilbud som har samme profil og tilnærming. De som jobber ved Si det med ord har taushetsplikt. Som ny bruker av meldingstjenesten velger man seg et brukernavn og passord som man logger seg inn med. Man trenger ikke oppgi personopplysninger. Svaret på henvendelsen kan man velge å få tilsendt direkte som en e-postmelding hvis man har registrert at man ønsker det. Uansett får man ved å logge seg på igjen senere tilgang til alle egne meldinger og svar, men selvfølgelig får ingen andre lese annet enn meldinger og svar som gjelder en selv.

På Sidetmedord.no har meldingstjenesten hovedprioriteten, men det er også temasider hvor det fortløpende legges ut artikler om ulike emner.

separator

 

 

www.legevakten.no